QA

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα ποιο σύνηθη ερωτήματα που δεχόμαστε κατα καιρούς από τους πελάτες μας με απλά λόγια.
Νίωστε ελεύθερα να μας στείλετε και την δική σας ερώτηση και  θα προσπαθήσουμε μέσα απο παραδείγματα και τεκμηριώση να σας απαντήσουμε.

 

Ερώτηση 1: Μπορώ να πάρω εναν οικονομικό Η/Υ που είδα προσφορά; Μόνο για Internet τον θέλω.

Απάντηση : Μπορείς , το θέμα είναι να ξέρεις τι παίρνεις. Εδώ ισχύει το γνωστό ρητό , ότι δίνεις παίρνεις και εξηγούμαστε.
Όταν παίρνεις κάτι οικονομικό μην έχεις μεγάλες προσδοκίες , δεν υπάρχει οικονομικό και καλό. Υπάρχει καλό και ακριβό και οικονομικό να βολευτώ με αρκετή τυράνια.
Καταρχην πρέπει να αντιληφθούμε οτι το Ιντερνετ δεν είναι αυτο που ήταν παλιότερα , δηλαδή μια απλή σελίδα με 2-3 εικόνες και λίγο κείμενο.
Κάθε σελίδα στο Ιντερνετ , ακόμα και αυτή που διαβάζετε αυτή τη στιγμή είναι ενα ολόκληρο πρόγραμμα που φορτώνει την μνήμη του υπολογιστή σας έτσι ώστε να κάνει την προήγηση σας ποιο έυκολη ( χονδρικη αναφορά)
Το Facebook και ο chrome που έχω αυτή τη στιγμή ανοικτα και γράφω αυτό το άρθρο , καταναλώνουν 1,5Gb Ram και είναι πολύ για ένα οικονομικό Η/Υ.
Στο άμεσο μέλλον ο Η/Υ θα κατεβάσει αναβαθμίσεις και ειδίκα στα Windows 10 δεν μπορείτε να τις κλείσετε, απο εμπειρία κάθε ενημέρωση επιβαρήνει και παραπάνω τον Η/Υ σας με αποτέλεσμα όσο περνάει ο καιρός , οι αναβαθμίσεις , οι αλλαγές στις Σελίδες και οι αναβαθμίσεις των υπόλοιπων προγραμμάτων θα κάνουν την χρήση του οικονομικού Η/Υ σας απο εκνευριστική ως ανυποφόρη.
Τι προτείνουμε: Απευθυνθείτε σε επαγγελματίες και ως κύριως τεχνικούς και όχι πωλητές , να είστε σίγουροι οτι η πρώτη ερώτηση που θα ακούσετε θα είναι : Για τι χρήση το θέλετε ; και έχουν λόγο που σας κάνουν αυτή την ερώτηση. 

 

Ερώτηση 2: Εγώ στο σπίτι μου είχα ενα δυνατό Ασύρματο στο μπαλκόνι και δούλευε μια χαρά εσύ γιατι μου βάζεις τόσα μηχανήματα για το ξενοδοχείο;

Απάντηση: Δεν δούλευε μια χαρά . Έκανες κακό στον εαυτό σου και την οικογένεια σου υποβάλοντας τους σε αυξημένες εκπομπές και το ξενοδοχείο δεν είναι το σπίτι σου και αυτό είναι κάτι που δυστηχώς το κάνουν και  το προτείνουν και συνάδελφοι μας.
Το ξενοδοχείο σου είναι επαγγελματικός χώρος και η υπηρεσία που παρέχεις θα πρέπει να είναι επαγγελματική και να λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται να σβήνεις και να ανάβεις τα μηχανήματα 5 φορές τη μέρα.
Δεν μπορείς να πάρεις ένα οικιακό πληντήριο να πλέπει να λινά του ξενοδοχείου σου , θα κλατάρει  και στο τέλος θα σου βγεί ποιο ακριβά απο το να έπαιρνες εξαρχής ενα επαγγελματιό πλυντήριο.
Με τον οικιακό εξοπλισμό δεν έχεις κανένα τρόπο να “κοντρολάρεις” τι κάνουν οι πελάτες και πόσο ίντερνετ απο το περιορισμένο που έχεις καταναλώνουν ή να μπορέσει  ο τεχνικός που σου έχει κάνει την κακή αυτή εγκατάσταση να δεί τι σύμβαινει , αν λειτουργεί σωστά και να λύσει ένα πρόβλημα άμεσα όταν παρουσιαστεί.Μπορούμε να το αναλύσουμε περισσότερο αλλά θα σταματήσουμε εδώ.

Ερώτηση 3: Κάθε πότε θα πρέπει να αλλάζω τον εξοπλισμό μου για να καλύπτω τις ανάγκες των πελατών μου.

Απάντηση : Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε , εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες και το πόσο γρήγορα αλλάζουν οι απαιτήσεις της αγοράς.
Παράδειγμα: Ένα κινητό που βγήκε πέρυσι με ένα που βγήκε φέτος είναι ποιο αργό κατα τουλάχιστον 4 φορές.
Στο ιντερνετ όλα πλέον κάθε μέρα απαιτούν και μεγαλύτερους πόρους , παράδειγμα  οι καταναλώσεις του ιντερνετ αλλάζουν δραστικά ακόμα και σε μια προβολή του ίδιου βίντεο σε διαφορετικές αναλύσεις

Ενδεικτικά

  • 1 Mbps for viewing on a laptop computer
  • 2 Mbps for SD video on a TV
  • 4 Mbps for 720p HD video
  • 5 Mbps for “the best video and audio experience” (according to Netflix)

Αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει εαν θέλεις οι πελάτες σου να έχουν την ιδανική υπηρεσία να αναβαθμίζεις και την γραμμή σου αλλά και τον ασύρματο εξοπλισμό σου ανάλογα με τις ανάγκες του κοινού σου και αυτό είναι κάτι που μπορεί να το δεί ο τεχνικός σου μέσα απο Reports και αναφορές που παίρνει ΕΑΝ έχεις τον κατάλληλο επαγγελματικό εξοπλισμό για να τα δεί.

Το σίγουρο είναι ότι όσο καλύτερο εξοπλισμό βάλεις φέτος , τόσο ποιο οικονομικά θα σου βγεί στο μέλλον η βελτίωση του.